Vjezba stit5.jpg

Gradski štab za vanredne situacije dodijelio je Rodoljubu Draškoviću priznanje za pokazanu izuzetnu humanost, materijalnu, tehničku i drugu pomoć tokom pandemije virusa korona.

Plaketu je u ime hercegovačkog donatora i dobrotvora primila generalni direktor "Swisslion Trebinje" Milica Mijanović.

Drašković je na samom početku pandemije virusa korona, u aprilu prošle godine, Bolnici Trebinje donirao klinički respirator, a potom i prijeko potrebni mobilni digitalni rendgen koji je ljekarima ove ustanove znatno olakšao dijagnostiku tokom pandemije.

Takođe, Fondacija "Rodoljub Drašković" je u najtežim mjesecima pandemije pomogla Hercegovce koji su slabijeg materijalnog statusa ili su izgubili posao. Swisslin je podijelio više od hiljadu paketa i nekoliko stotina poklon bonova za nezaposlene, socijalno ugrožene, demobilisane borce, zaposlene u koncernu...

IMG_20210301_4994.jpg

Na dodjeli priznanja istaknuto je da je Drašković svojom humanošću dao nemjerljiv doprinos u borbi protiv pandemije KOVIDA 19.

Za poseban doprinos u borbi protiv korona virusa zahvaline su uručene, između ostalog, i Domu zdravlja Trebinje i direktoru Branki Drašković, doktoru Radi Aleksić, doktoru Stanku Buhi, Bolnici Trebinje i značajnim donatorima.