Fk leotar generalka.jpg

U generalnoj probi pred početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske FK "Leotar" je u Bileći pobijedio FK "Sutjeska" iz Foče 3:0 (2:0). Dvoboj dva prvoligaša pripao je ekipi iz Trebinja koja je bila bolja i dominantnija tokom svih 90. minuta.

Do 15. minuta nije bilo prilika, ali tada je kapiten Ramić nakon centaršuta Zečevića šutirao glavom pored gola. Ali samo minut kasnije ponovo nakon centaršuta Zečevića iz kornera, najviši u skoku je bio novajlija i debitant Maksimović i sa desetak metara pogodio mrežu gostiju.

Ovo je bio i prvi njegov gol u dresu Leotara.

Trebinjci su nastaviili sa napadima i u 23. minutu grešku odbrane gostiju koristi Šipovac i to je 2:0. Gosti su jedinu priliku imali u 35. minutu kada se iskusni Rašević našao sam ispred Vukanovića, ali je golman Leotar pravovremenom intervencijom spasao gol. Rezultatom 2:0 završeno je prvo poluvrijeme.

I u nastavku utakmice Leotar je stvarao prilike. Tako je u 50. minutu Šipovac odlično šutirao, a lopta je završila pored lijeve stative M. Radovića, a u 67. minutu Ramićev šut je otišao poviše gola, a Paranos je u 77. minutu pogodio prečku.

Konačan rezultat postavio je Ristić u 82. minutu kada je odbijenu loptu sa nekoliko metara poslao u nebranjeni dio mreže.

Nakon utakmice trener Oleg Ćurić je rekao da za razliku od ostalih pripremnih utakmica, danas su njegovi igrači iskoristili neke šanse, iako je još koji put lopta mogla da zatrese mrežu Fočaka.

"Tri su nova igrača i vidi se evidentna razlika na bolje. Ono što nam je falilo popunili smo.i pred nama je sedmica da popravimo stvari koje nisu valjale", istakao je Ćurić.

FK "Leotar": Vukanović, Paranos, Mićunović, Đurić, Ramić, Andrić, Sekulović, Šipovac, Zečević, Maksimović, Milić. Još su igrali: Perišić, A. Medan, N. Medan, Ristić, Ateljević, Kolak, Aćimović, Šešelj.

FK "Sutjeska": M. Radović, Filipović, Milenković, Milutinović, O. Mojović, V. Ivanović, Pljevaljčić, Tadić, Rašević, Dačević, M. Radović. Igrali su još: :Danilović, Vuković, Pavlović, Davidović, Vladičić, Ćevriz, M. Ivanović, Okuka. Trener: Miljan Radanović.