Zok leotar 1.jpg

U 14. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je na domaćem parketu poražen 1:3 (13:25, 25:23, 18:25, 25:27) od ŽOK "Crvena zvijezda" iz Obudovca nakon 104 minuta igre. Bio je to susret ekipe koja ne zna za poraz u Trebinju i ekipe koja je neporažena u prvenstvu. Ova utakmica bila je poslastica za ljubitelje odbojke i u momentima je odlučivalo iskustvo i sreća.

Prvi set dva prijateljska kluba dobile su gošće sa 13:25 za 23. minuta. U drugom setu borba se rasplamsala i toom cijelog seta ekipe su se izmjenjivale u vođstvu jer je bilo 17:16, ali i 18:20. Ipak, u završnici su bile bolje i spretnije domaće igračice i za 28. minuta ovaj set riješile u svoju korist 25:23 i tako izjednačile na 1:1 u setovima.

Treći set gošće su nakon izjednačenog početka prvi put povele sa 8:11, a nakon toga nastavile sa serijom poena do 11:19 došle do pobjede u ovom setu sa 18:25 za 23.minuta. Na taj nčin su gošće povele sa 2:1 u setovima.

Četvrti set donio je dosta uzbuđenja, tuge, ali i radosti za obje ekipe. Nakon izjednačenog početka seta gošće su povele sa dva-tri poena razlike, ali su ih stigle domaće igračice na 15:15. Tada ekipa Miša Pešića prelazi u vođstvo od 19:16, 22:18 i ima tri set lopte pri rezultatu 24:21. To gošće stižu, izjednačuju i vode sa 24:25. Leotar izjednačuje na 25:25, ali sljedeća dva poena dobija ekipa iz Obudovca tako da je ovaj set završen na razliku 25:27 i 1:3 u setovima.

Ostaje žal kod domaćih igračica što nisu iskoristile tri set lopte i da se igra peti set i da osvoje bar bod. Ipak dale su sve od sebe da što više zadaju muke budućem Premijerligašu i u tome su uspjele.

Nakon utakmice trener Mišo Pešić je istakao da je utakmica bila odlična i da su gošće objektivno kvalitetnija ekipa.

"Spremali smo se da pružimo dobar otpor i mislim da smo većim dijelom utakmice to i radili. Imali smo problema kod prijema servisa i čim je stao prijem stala je i igra. Nemam šta da zamjerim svojim djevojkama i idemo dalje", stakao je Pešić.

ŽOK "Leotar": Radović, Bulajić, Deretić, Milović, Kozić, Runjevac, Vujović, Vulić, Medan, Spahić, Jeremić, Kukurić. Trener: Mišo Pešić.

ŽOK "Crvena zvijezda": Čolić, T. Teodorović, Zoranović, Šarkanović, Tomašević, Djurkanović, Perić, Božić, Savić, Teodorović, Nikolić, Đokić. Trener: Milenko Perušinović.