Koronavirus.jpg

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 766 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 176 osoba, dok je od posljedica bolesti preminulo osam osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Što se tiče oboljelih, radi se o 80 muških i 96 ženskoj osobi, od kojih su 19 mlađe, 106 srednje i 51 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 98 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Bijeljine, po 10 iz Višegrada i Prijedora, osam iz Doboja, sedam iz Zvornika, po pet iz Istočnog Starog Grada i Modriče, po dvije iz Broda, Istočnog Novog Sarajeva, Ljubinja i Sokoca i po jedna iz Vlasenice, Dervente, Laktaša, Novog Goražda, Pala, Srebrenice, Ugljevika, Foče Han Pijeska i Šamca.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je osam smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi Istočne Ilidže, Bijeljine, Modriče, Pala, Šekovića, Trebinja, Zvornika i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 42.602 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.230 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 35.172 osobe, a testirano je ukupno 198.001 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 433, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 173, a u opštim bolnicama 260.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.736 osoba, a nadzor je završen kod 139.308 osoba.