vodovod-cijev-kvar.jpg

U Trebinju se izvode radovi na novom rezervoaru za vodu izvorišta Vrelo oko, prema čijem se projektu grade dvije komore zapremine po 2.500 metara kubnih, a vrijednost radova, koje u cjelosti finansiraju "Hidroelektrane na Trebišnjici", iznosi 2,73 miliona maraka.

Radovi će biti izvođeni fazno, a u prvoj fazi, koja se već radi, planirani su jedna komora i iskop za drugu, kao i okolno uređenje.

"U pitanju su zahtjevni i kompleksni radovi, a njihov završetak planiran je do kraja ove kalendarske godine, čime ćemo pojačati postojeći rezervoar kapaciteta 300 kubika ovom daleko gabaritnijom građevinom, pa se neće dešavati da zbog nestanka struje ili havarije na pumpnoj stanici dolazi do prekida vodosnabdijevanja", objašnjava Spasoje Radović, direktor "Vodovoda Trebinje".

S obzirom na konfiguraciju terena, radi se o vrlo zahtjevnim radovima, koji su uključivali i izmještanje lokalnog puta iz zone iskopa gdje se nalazio.

Predviđeno je i postavljanje zatvarača sa svom hidromehaničkom opremom te zamjena jedne pumpe u pumpnoj stanici koja bi sa ostalim snabdijevala rezervoar vodom.

Takođe je predviđena izgradnja jedne hlorinatorske stanice, gdje bismo imali automatsko hlorisanje oba potisna cjevovoda, te zamjena potisnog cjevovoda do rezervoara Vrelo oko 1 i Vrelo oko 2.