Izbor sportiste trebinja za 20204.jpg

Član Atletskog kluba "Leotar" Vanja Spaić najbolji je sportista Trebinja za 2020. godinu, a KK "Leotar" je najuspješniji sportski kolektiv.

Drugo mjesto pripalo je članu Džudo kluba "Leotar" Božidaru Vučureviću, a treće mjesto dijele kapiten KK "Leotar" Đorđije Ninković i član AK "Trebinje" Marko Šuković.

U konkurenciji kolektiva drugo mjeto pripalo je AK "Leotar", a treće Džudo klubu "Leotar".

Izbor sportiste trebinja za 20203.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je u pozdravnom govoru podsjetio da je protekla godina bila izuzetno teška, posebno za sport, ali da pandemija nije spriječila da se igra fudbal, košarka, rukomet, da se osvajaju nove medalje.

„I u ovom vremenu pokazali ste da ste najbolji ambasadori našeg grada. Naš grad postaje veliki sportski centar i zato su sva ulaganja u infrastrukturu više nego opravdana i biće nastavljena i u narednom periodu. U ovoj godini biće završena izgradnja zatvorenog bazena, a počećemo sa izgradnjom fudbalskih terena. Trebinje ima veliki potencijal da postane centar zimskih priprema, ali svi zajedno moramo da uložimo dosta energije, truda i ideja da bi smo u tome i uspjeli. A Uz razvoj sportske infrastrukture, najvažnije je da ulažemo u naše sportske klubove i njihove članove“, rekao je Ćurić.

Nagradu za najboljeg sportistu umjesto Vanje Spaić primio je njen otac Milan koji je istakao da u narednom periodu očekuje dobre rezultate od svoje kćerke koja je prošle godine bila balkanski prvak u bacanju koplja i među 10 najboljih sportista Republike Srpske.

"U Vanjino ime mogu da kažem da ona radi na ispunjenju norme za Olimpijske igre što bi bilo fenomenalno za nju i Trebinje. Krajnji cilj je Evropsko seniorsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj", rekao je Spaić.

Đorđije Ninković ponosno je podigao pehar za najbolji sportski kolektiv u 2020. godini, a u pojedinačnoj konkurenciji podijelio je treće mjesto.

Prema njegovim riječima, ove nagrade mu puno znače za dosadašnji rad i nastavak karijere.

"Mislim da je 'Leotar' kao klub pokazao ozbiljnost u posljednjih nekoliko godina jer je tu veliki broj momaka iz Trebinja. Očekuje nas gust i jak raspored do kraja prvenstva i očekujemo još dosta pobjeda. Nadamo se plej-ofu i ostvarenju snova - plasmanu u ABA 2 igu", iskren je Ninković.

Zlatna plaketa za životno djelo u sportu dodjeljena je Draganu Milojeviću treneru u RK "Leotar". "Ambasador sporta" je član FK "Bajern Leverkuzen" Milena Nikolić, a priznanje "sportski radnik" dobio je sekretar KK "Leotar" Dragan Rakić.

Izbor sportiste trebinja za 20208.jpg

Priznanje za najboljeg sportskog sudiju dobio je košarkaški sudija Dragan Porobić. Priznanje "Prijatelj sporta" primili su Dobroslav Bobo Berak i Borislav Jokanović.

Priznanja za postignute rezultate u sportu dodijeljena su članu Planinarskog društva "Vučji zub" Petru Spaiću i članu Kik boks i boks kluba "Leotar" Zlatku Selimoviću. Posthumno priznanje dobio je Milorad Mišo Šekarić koji je svoje bogato iskustvo iz karatea prenosio nesebično na mnoge generacije i dao veliki doprinos razvoju ovog sporta.

Izbor sportiste trebinja za 20207.jpg

Najperspektivniji sportisti u 2020. godini su: član OOK "Leotar" Anđela Lakić, član AK "Leotar" Anastasija Janjić, član ŽOK "Leotar" Marija Radović, član Kluba borilačkih sportova "Trebinje", član AK "Trebinje" Sara Tomić, član PVK "Leotar" Lara Pujić, član ŽRK "Leotar" Ivana Kisin, član ŽKK "Leotar 03" Lara Brnjašić, član Teniskog kluba "Tini" Sergej Petrović, član Džudo kluba "Leotar" Ivan Marinović-Ot, član RK "Leotar" Aleksa Ninković, član Kik boks i boks kluba "Leotar" Sergej Selimović, član Omladinskog streljačkog društva "Leotar" Milan Andrić, član KVS "Jovan Vukoje, član KK "Leotar" Milan Batinić, član KF "LeoStars" Pavle Ljubenko i član FK "Leotar" Matija Vujičić.

Izbor sportiste trebinja za 20201.jpg

Predsjednik ovogodišnjeg žirija bila je Vesna Ninković Tomić, a članovi Rajko Milojević, Velibor Brnjoš, Srđan Bubalo i Veselin Klimović.

Manifestaciju su organizovali Javna ustanova „Trebinjesport“ i „Glas Trebinje“, uz pokroviteljstvo Grada Trebinja.

Izbor sportiste trebinja za 20206.jpg

Izbor sportiste trebinja za 20205.jpg