Bileca protest.jpg

Veliki broj Bilećana okupio se danas u parku Narodnih heroja u ovom gradu na mirnom protestu kako bi izrazili nezadovoljstvo nedavnom otmicom i fizičkim napadom na njihovog sugrađanina Dušana Miloševića i puštanja da se brani sa slobode lica koje je osumnjičeno za ovo krivično djelo.

Okupljenim građanima danas su se obratili članovi porodice pretučenog mladića Dušana Miloševića, predstavnici opštinske vlasti i radnih kolega koji su o Dušanu imali samo riječi hvale, istakavši da je riječ o vrijednom i poštenom mladiću.

Oni su još jednom pozvali pravosudne institucije da počinioce ovog krivičnog djela procesuiraju, te istakli da ovakvim okupljanjima žele da stave do znanja da se takva dešavanja neće tolerisati.

Brat pretučenog mladića Dejan Milošević rekao je novinarima da zahtijeva od pravosudnih instituticija da rade svoj posao.

"Postoje snimci kako tuku mog brata, postoje svjedoci", rekao je Milošević.

Službenik za informisanje Osnovnog suda u Trebinju Jelica Ijačić Srni je ranije rekla da je doneseno rješenje o odbijanju prijedloga Okružnog javnog tužilaštva za određivanje pritvora.

"Na to rješenje je uložena žalba o kojoj će odučiti Vijeće suda u roku od 48 časova", rekla je Ijačićeva.

Iz Osnovnog suda u Trebinju danas nisu odgovarali na pozive Srne.

Lica čiji su inicijali Ž.V. i M.Z. i jedan maloljetnik protivpravno su lišili slobode jednu osobu koju su strpali u prtljažnik automobila, odvezli na određenu lokaciju, zadali joj više udaraca usljed čega je zadobila povrede, te je ostavili u blizini Bileće, saopšteno je ranije iz Policijske uprave Trebinje.

Iz ove uprave saopšteno je da su njeni pripadnici pretresom kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkih automobila koje koriste lica čiji su inicijali M.Z. i Ž.V, osumnjičena da su počinila krivično djelo protivpravno lišenje slobode, pronašli i oduzeli predmete koji mogu da posluže u vođenju krivičnog postupka.

Policijska uprava Trebinje je 9. februara Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju podnijela izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protivpravno lišenje slobode i tjelesna povreda protiv lica čiji su inicijali M.Z. i Ž.V.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju predato je i lice čiji su inicijali M.Z. dok je lice inicijala Ž.V. trenutno nedostupno organima gonjenja, a za njim je Policijska uprava Trebinje raspisala potragu.