Rk leotar.jpg

RK "Leotar" je u 1. kolu Kupa BiH pobijedio u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" RK "Krivaju" iz Zavidovića 32:28 (21:15). Gosti se nisu uspjeli revanširati domaćinu jer su i u prvenstvu BiH izgubili rezultatom 36:33, iako je ekipa iz Zavidovića na tabeli jedno mjesto ispred Trebinjaca sa dva boda više.

Leotar je tokom svih 60. minuta bio bolja ekipa i zasluženo je došao do pobjede. Nakon početnog vođstva gostiju od 3:4 domaćin prokreće vođstvo u svoju korist i već u 15. minutu vodi 11:8. Do kraja poluvremena igrači Darka Tavrića povećavaju rezulta tako da se na odmor otišlo sa 21:15.

Tokom drugog poluvremena ta prednost se održavala iako je u jednom momentu bilo i plus sedam 23:16. Gosti do 60. minuta manjuju rezultat za konačnih 32:28.

Leotar je izveo četiri sedmerca i Tomić ih je pretvorio u golove, a gosti su imali četiri, a tri su iskoristili.

Večerašnja utakmica bila je i prva zvanična utakmica Ajdina Smajilbegovića-Pepija u dresu Leotara protiv kluba u kojem je ponikao i igrao. Opravdao je očekivanja i postigao je pet golova.

RK "Leotar": Stojanović, Omerović, Savović, Smajilbegović 5, Tomić 8, Milojević 4, Ratković 1, Inić, V. Kovač, Komnenović 2, Ninković 1, Ivanović 3, Šešlija, Parežanin 8, Grk, Veraja, Orbović, D. Kovač. Trener: Darko Tavrić.

RK "Krivaja": Ali Muhamed Omerović, Velagić, Amitović 3, Bašić 2, Velić 7, Salkić 5, Mehić 2, Alić, Faljić 4, Čolaković, Abdurahmanović 1, Mehinagić 2, Džakmić 2, Hadžihasić, Kovačević. Trener: Adnan Džerzić.