Smece bileca.jpg

Radnici Komunalnog preduzeća "Komus" iz Bileće, i pored štrajka koji traje od utorka, održavaju čistoću oko škola, gradskog groblja i bolnice, dok je obustavljen odvoz kućnog i gradskog smeća.

"Mi redovno praznimo kontejnere i smeće oko tri škole u gradu, dvije osnovne škole i Srednjoškolskog centra, kao i smeće oko Gradske kapele i Bolnice Bileća, što podrazumijeva minimum rada, a što bismo mi, sve i da nije zakonske obaveze, zbog situacije s pandemijom korone sigurno radili", kaže zamjenik predsjednika Sindikalne organizacije "Komusa" Dobroslav Kašiković.

On kaže da zahtjevi radnika i dalje ostaju isti, odnosno da im se isplate decembarska i januarska plata i devet doprinosa, kao i regres za ovu i polovina regresa za prošlu godinu, ali je prethodno potrebno deblokirati "Komusov" račun i osposobiti vozila za odvoz smeća.

"Mi smo razgovarali i s novim načelnikom, koji nam je rekao da shvata naš problem, ali je trenutno onemogućeno bilo kakvo djelovanje zbog toga što je i opštinski račun blokiran, mada se traži rješenje i dobili smo uvjeravanje da će se uskoro iznaći i da će isplate teći po prioritetima", kaže Kašiković.

Radnicima "Komusa" je rečeno da će se njihov problem razmatrati i na narednoj sjednici lokalnog parlamenta.