Koronavirus.jpg

Virus korona potvrđen je kod 85 osoba u RS u posljednja 24 časa, a pet osoba je preminulo, saopšteno je na konferenciji za novinara Institita za javno zdravstvo RS.

Branislav  Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS, rekao je da trenutno imamo stabilizaciju epidemiološke situacije u RS, ali da je situacija i dalje nepovoljna.

Kad su u pitanju oboljeli u posljednja 24 časa, radi se o 41 muškoj i 44 ženske osobe, od kojih je šest mlađe, 45 srednje i 34 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 21 osoba je iz Banjaluke, 14 iz Trebinja, deset iz Bijeljine, po šest iz Laktaša i Prijedora, po četiri iz Kozarske Dubice, Kotor Varoša i Modriče, tri iz Šamca, po dvije iz Bileće, Gradiške, Doboja, Zvornika i Ljubinja i po jedna osoba je iz Prnjavora, Ugljevika i Čelinca.

Institutu je prijavljeno je i smrtnih slučajeva srednje (muškarac 39 godina) i starije životne dobi kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o dvije osobe iz Bijeljine i po jedna osoba iz Novog Grada, Banja Luke i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.408 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.075 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 27.247 osoba, a testirano je ukupno 184.752 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 567, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 212, a u opštim bolnicama 355.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.361 osoba, a nadzor je završen kod 130.284 osobe.