mirko_curicjpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je gradski budžet za prošlu godinu u suficitu, da se izmiruju sve obaveze, među kojima su i krediti.

On je kazao da Grad nije koristio moratorijum na otplatu kredita zbog teške ekonomske krize usljed pandemije virusa korona, jer bi u suprotnom troškovi bili povećani za oko 160.000 KM.

Ćurić je kazao da su u prošloj godini značajno umanjena sredstva za kulturu i sport, ali i smanjeni drugi brojni troškovi što je omogućilo značajne uštede.

Gradonačelnik je ranije rekao da su rashodi budžeta za prošlu godinu prilagođeni novonastaloj situaciji i prihodima, te da je Grad budžetska sredstva koristio na najoptimalniji mogući način.

Podsjetio je da, ipak, kapitalne investicije nisu zasutavljane i da je realizovan značajan broj projekata, te da su nastavljeni radovi na svim započetim investicijama u ranijem periodu.

Među investicijama svakako su najznačajnije izgradnja Gradske tržnice, Duhovnog centra u Mrkonjićima, uređenje Starog grada te brojnih ulica u svim mjesnim zajednicama.