novinari.jpg

Udruženje novinara Republike Srpske /UNRS/ je sablažnjeno morbidnim i ženomrzačkim riječima koje je Vojislav Šešelj izgovorio o novinarki Radio-televizije Republike Srpske Nataši Miljanović Zubac i najoštrije osuđuje ovaj nečuveni prostakluk.

"U istoriji našeg Udruženja nije zabilježen ni približno nečovječan medijski istup političara uporediv sa ovim pokušajem javnog sramoćenja koleginice Miljanović Zubac i njene teškom tragedijom pogođene porodice", navodi se u saopštenju Udruženja novinara RS.

U saopštenju se dodaje da je sramno i što Šešeljevu višeminutnu nisku optužbi i morbidno uranjanje u privatnost nisu prekinuli ni voditeljka ni voditelj jutarnjeg programa "Hepi televizije".

"Da bruka bude veća, nakon pomenutog dijela razgovora pohvalili su se gledanošću te i takve emisije. Očekujemo da Regulatorna agencija za elektronske medije Srbije pokrene postupak protiv lica odgovornih što je ovakav sadržaj realizovan u programu medija sa nacionalnom frekvencijom", ističe se u saopštenju.

Iz Udruženja novinara Republike Srpske pozvali su ostale nadležne institucije i udruženja, medijske kuće i političke organizacije da zaštite dostojanstvo koleginice Miljanović Zubac i pomognu da se osujete i nagovještaj budućih napada na medijske radnike.