IMG_20210127_31301.jpg

U manastiru Svetog Petra i Pavla u Petrovom polju kod Trebinja učenici i nastavnici područnog odjeljenja Osnovne škole "Vuk Karadžić" proslavili su školsku slavu Svetog Savu, a Svetu liturgiju služio je otac Milenko Spremo.

Ovogodišnje obilježavanje bilo je u skladu sa epidemiološkom situacijom tako da učenici nisu izveli prigodan program.

Obraćajući se prisutnim otac Spremo je istakao da svaki narod ima svoje velikane, a Sveti Sava je jedan od njih u našem narodu.

"On je nosilac svih ideala, vrlina i svih pozitivnih osobina srpskog naroda. Sveti Sava je zvijezda vodilja srpskog naroda kroz vijekove, u slobodi i ropstvu, pokazujući nam put gore na nebu. Svojim plodonosnim životom i radom postao je ponos i pohvala srpskoga naroda", rekao je otac Spremo.

IMG_20210127_30969.jpg

Direktor Osnovne škole "Vuk Karadžić" Aleksandar Vukanović rekao je da iako ove godine najveći školski praznik dočekuju bez svečane priredbe, u mislima se okupljaju u duhu svetosavlja sa željom da ideje našeg prosvjetitelja žive i traju.

"Svim učesnicima obrazovnog procesa čestitam slavu Svetog Savu i želim srećno, zdravo i uspješno đačko doba", poručio je Vukanović.