Korona test.jpg

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa izvršeno je testiranje 654 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 125 osoba, a prijavljeno je i pet smrtnih slučajeva, saopštio je Institut za javno zdravstvo RS.

Kako se navodi u aopštenju, radi se o 67 muških i 58 ženskih osoba, od kojih je 12 mlađe, 69 srednje i 44 osoba starije životne dobi.

"Prema mjestu prebivališta, 43 osobe su iz Banjaluke, 15 iz Trebinja, 14 iz Bijeljine, sedam iz Doboja, pet iz Zvornika, četiri iz Han Pijeska, po tri iz Gradiške, Modriče, Novog Grada, Prijedora i Čelinca, po dvije iz Bileće, Dervente, LJubinja, Srebrenice i Šamca i po jedna iz Berkovića, Bratunca, Vlasenice, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kotor Varoša, Laktaša, Milića, Pala, Teslića i Ugljevika", navedeno je u saopštenju.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

"Radi se o tri muškarca i dvije žene srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (tri osobe), Zvornika i Pala", navedeno je u saopštenju.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 39.833 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.032 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.  

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 26.342 osoba, a testirano je ukupno 181.028 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 624, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 232, a u opštim bolnicama 392. 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.353 osoba, a nadzor je završen kod 129.180 osoba.