Prostitucija.jpg

Policija je u akciji “Dolar” uhapsila 11 osoba i razotkrila da se u motelu “Ćetojević” u banjalučkoj ulici Ivana Gorana Kovačića u Banjaluci organizuje prostitucija gdje je zatečeno šest djevojaka koje su prijavljene da rade kao plesačice, potvđeno je “Glasu Srpske”.

Tokom akcije koja provedena sinoć policija je zaplijenila i određenu količinu narkotika, a hotel je radio i poslije dozvoljenog radnog vremena od 23 časa i u njemu je bilo oko 20 gostiju.

Dvije djevojke su iz Banjaluke, a četiri iz Srbije i one nisu imale prijavljen boravak u Banjaluci.

- U objektu su zatečena i četiri državljanina Slovenije koja su testirana na droge i trojica su bila pozitivna na kokain. Kod djevojaka koje su zatečene u objektu pronađeno i oduzeto više novca u gotovini, a koji su priznale da su zaradile prostitucijom - rekao je izvor blizak istrazi.

Nezvanično saznajemo da su privedeni vlasnik hotela Lari Živković, zatim Adna Muhader i Nina Šajić iz Banja Luke,  Marta Veljković,  Ana Stakić,  Zvezdana Danić, i  Nina Kosanović  iz Srbije. Privedeni su u policiju i Bernard Ćosić,  državljanin Slovenije, kod kojeg je pronađena opojne droga kokain, Alen Duranović,  državljanin Slovenije koji je izdržavao kaznu zatvora od tri godine za drogu, Mirhad Ferhativić, državljanin Slovenije i BiH (Cazin) za kojim je bila potjernica interpola pa  obustavljena, a on je  izdržao kaznu zatvora od šest godina zbog krađe vozila. Priveden je i državljanin Slovenije Miroslav Savanović koji je hapšen u Italiji za drogu.

Policijska uprava Banjaluka, navodeći inicijale uhapšenih, saopštila je da je akcija “Dolar” sprovedena u toku prethodne noći.

- Akcija  je usmjerena na otkrivanje prostitucije i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. Izvšena je operativno taktička radnja racija u ugostiteljskom objektu u Banjaluci vlasništvo L.Ž. iz Prnjavora. L.Ž. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „navođenje na prostituciju” i „nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije” - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje se da je u okviru ovih aktivnosti lišena su slobode i lica: A.M. i N.Š. iz Banjaluke, M.V., A.S., Z.D. i N.K. iz Republike Srbije zbog osnova sumnje da su za novac pružali seksualne usluge u ugostiteljskom objektu. 

- Kod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina novca. Slobode su lišena i četiri  državljana Republike Slovenije i to lica B.Ć. kod kojeg je pronađena određena količina bjele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „kokain”, M.S., A.D. i M.F. za koje je izvršenim testiranjem utvrđeno da su pozitivni na prisustvo opojne droge kokain. U toku je kriminalistička obrada lica i rad na dokumentovanju navedenog predmeta - rekli su u policiji.

Istakli su da su sve mjere i radnje u okviru ove akcije preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Određene aktivnosti u okviru ove akcije i dalje su u toku.