bolnica-nevesinje-otvaranje.jpg

Jedna od devet bolnica koje je predsjednica Srpske odlikovala za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovođenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju života, kao i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije kovida 19, je i bolnica u Nevesinju.

Ova Bolnica inače je u Hercegovini prepoznatljiva po odličnim uslovima, stručnom medicinskom osoblju i izuzetnom zalaganju da svojim pacijentima pruži najbolje usluge.

Menadžment bolnice u Nevesinju sa zahvalnošću govori o odlikovanju, kao jednom od podstreka za njihov dalji rad.

Ističu da mnogo znači kad neko prepozna trud i zalaganje, a posebno kad to zna i da nagradi.

Nevesinjska bolnica, baš zbog načina na koji ljekari i ostalo medicinsko osoblje pristupaju pacijentima, ima odličnu reputaciju i ovdje ne dolaze samo pacijenti iz Hercegovine, već iz cijele BiH, i iz Crne Gore.

Sa kovidom 19 uhvatili su se u koštac bez obzira na to što ni prostor ni broj medicinskih radnika nije bio dovoljan.

- Mi smo se prilagodili, konsultovali stručnjake da bismo ovaj rad i pristup pacijentu organizovali upravo onako kako nalažu svjetski protokoli. Mislim da sve ono što smo uradili, da broj opacijenata koje smo zbrinuli u 2020. godini od kovida, a to je 320 pacijenata koji su prošli bolničko liječenje ovdje u Nevesinju i najveći broj povoljnih ishoda i zadovoljnih pacijenata, upravo govore o tome da sve što smo uradili - uradili smo na najbolji mogući način - kaže direktor Velibor Milivojević.

U borbu za život i kovid pacijenata uključili su se svi ljekari i sestre bez obzira na to što nisu imali iskustva i što su njihovi dotadašnji poslovi bili vezani za druge grane medicine.

Zajednički su se, bez obzira na rad u otežanim uslovima, borili za dah svakog pacijenta.