ljubo vukovic.jpg

Odborniku bilećkog SNSD-a i direktoru za pravne poslove HET-a Ljubu Vukoviću račun za telefon plaćala je Opština Bileća, iako on nije bio funkcioner u ovoj lokalnoj zajednici već duži vremenski period, rekao je za TrebinjeLive.info načelnik Bileće Veselin Vujović.

Vujović je kazao da ga je iznenadilo kada je stigao račun za telefon na ime Ljuba Vukovića od čak 160 maraka.

"Ima njih još 25 kojima račune za telefon plaća Opština Bileća, pa nam je ukupan trošak za te račune za jedan mjesec došao čak 2.300 KM", rekao je Vujović.

On je istakao da mu nije poznato po kom osnovu se iz opštinskog budžeta plaća račun Ljubu Vukoviću, s obzirom na to da je on bio samo odbornik.

Prema nezvaničnim saznanjima, Vujovića su tek iznenadili računi za jedan bilećki restoran i jednu tamošnju benzinsku pumpu, pa očigledno da će ovdje biti posla za istražne organe.

A osim ovog mobilnog telefona pod skenerom nove opštinske vlasti našao se i još jedna broj koji koristi jedan visoki funkcioner bilećkog SNSD-a, a koji, takođe, plaća Opština Bileća. Doduše, iako broj telefona koristi lice koje nema nikakve veze za Opštinom osim što je u SNSD-u, račun stiže na drugo lice koje je bilo zaposleno u Opštini Bileća.

Inače, Ljubo Vuković je i jedan od brojnih klijenata profesora Papovića, protiv koga je Okružno javno tužilaštvo u Trebinju pokrenulo istragu, a čiji akteri se sumnjiče za pravdanje lažnih računa.

A Vukoviću, kako saznajemo, račune za jedan telefonski broj plaća i HET.