partije spas-min.png

Trebinjski SNSD odlučio je da od političkog gašenja spasi male partije u našem gradu koje nisu uspjele da pređu cenzus, dajući im određena direktorska i mjesta načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi, saznaje TrebinjeLive.info.

U SNSD-u su se na ovaj potez odlučili kako bi ove partije i njihove potencijalne glasače zadržali i za izbore 2022. godine, kada će svaki glas biti važan.

Prema saznanjima portala TrebinjeLive.info, članovi pobjedničke koalicije koji su prošlo cenzus nisu željeli da ustupaju svoje pozicije partijama koje nisu dio parlamanetarne većine, pa će se za ove pozicije morati "žrtvovati" sam SNSD. Tako će na pojedina načelnička odjeljenja i direktorske funkcije, koje inače pripadaju SNSD-u, ova partija predložiti lica koja nisu njihovi članovi.

To je izazvalo nezadovoljstvo među članovima SNSD-a koji traže da na funkcije koje pripadaju toj partiji ostanu kadrovi SNSD-a. Ipak, rukovodstvo partije smatra da pred nadolazeće opšte izbore oko sebe treba okupiti što veći broj političkih subjekata, pa čak i one koji ih ni javno nisu podržali na proteklim lokalnim izborima.

Od katanca u političku bravu SNSD će spasiti čak tri partije i to Prvu SDS i Pokret za Trebinje koji su inače bile dio izborne koalicije i POLIGRAF koji nije podržao koaliciju okupljenu oko SNSD, a u proteklom sazivu je i njihov odbornika djelovao kao opozicija.

Prva SDS već je dobila mjesto načelnika Odjeljenja za boračko-invalidska pitanja, a parlamentarna većina je na to mjesto imenovala Miodraga Novokmeta, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

Što se tiče Pokreta za Trebinje - na stolu su dvije opcije: jedna je da njihov direktor Dejan Mirković ostane na čelu Doma mladih, a Miljan Vuković i dalje bude umjetnički direktor Kulturnog centra i u ovom slučaju bi Kulturni centar pripao Ujedinjenoj Srpskoj, dok je druga da na čelu Kulturnog centra bude Miljan Vuković a da Dom mladih pripadne Ujedinjenoj Srpskoj.

Kada je riječ o POLIGRAFU još uvijek nije odlučeno koje će im mjesto pripasti, ali su najbliži načelničkom mjestu u Gradskoj upravi ili mjestu direktora preduzeća "Radnik".