djaci-napravili-preko-2-miliona-izostanaka.jpg

Eksperimentalna mala matura u 187 osnovnih škola u RS biće organizovana oko 10. juna, potvrdio je za "Nezavisne" Predrag Damjanović, direktor Pedagoškog zavoda RS.

Dodao je da bi do kraja januara na sajtu Pedagoškog zavoda RS trebalo da budu postavljene i zbirke zadataka iz predmeta iz kojih će se vršiti provjera znanja, a to su srpski jezik, matematika, a od ove godine i jezik bošnjačkog naroda za djecu koja izučavaju taj jezik.

"Budući da je sada epidemiološka situacija koliko-toliko povoljna te da đaci nastavu pohađaju u učionicama, odlučili smo da se ove godine eksperimentalna mala matura sprovede oko 10. juna. Jedan dan bi trebalo da budu testiranja iz matematike, drugi dan iz srpskog jezika, a ove godine prvi put i iz jezika bošnjačkog naroda", kazao je Damjanović. 

Kako kaže, Republički pedagoški zavod predložio je održavanje još jedne eksperimentalne male mature zbog toga što đaci u maju prošle godine iz epidemioloških razloga nisu mogli da budu testirani na ovaj način u prethodnoj školskoj godini.