Fk leotar pripreme2.jpg

Na stadionu u Policama izvršena je prozivka igrača FK "Leotara" i na taj način počele su pripreme za proljećnii dio prvenstva Prve lige Republike Srpske.

Prvom okupljanju odazvalo se 29 fudbalera, a jedan dio je iz omladinskog pogona. Dugo je trajala pauza, preko dva mjeseca, a virus korona je spriječio da se u pauzi ispuni zacrtani plan to jest povremeni rad sa igračima po grupama. Ali su to uradili igrači individualno.

Nakon uvodnog dijela koji će trajati desetak dana, drugi dio priprema odvijaće se po fazama.

Prema riječima trenera Olega Ćurića drago mu je što se okupio veliki broj igrača, a cjelokupne pripreme će se odvijati u gradu na Trebišnjici.

"Prioritet u ovom dijelu prvenstva biće mladi igrači i njihova afirmacija. Nadam se će neko iz omladinskog pogona sada iskočiti u prvi plan poput Šipovca, Paranosa i drugih koji su stekli afirmaciju u prvom dijelu", naveo je Ćurić.

On je istakao da su već u pregovorima sa nekim igračima na pozicijama gdje su deficitarni i to prije svega u veznoj liniji gdje je potreban jedan kreativac koji bi više razigrao ekipu i lijevi spoljni.

"Drago mi je da je se FK Leotar polako vraća na stare staze i da se o njemu prica u pozitivnom smislu!", rekao je Ćurić.

Fk leotar pripreme1.jpg

Kapiten Alen Ramić predvodio je igrače i istakao je da odlična atmosfera vlada među njima.

"Ako nam se ukaže šansa za prvo mjesto sigurno ćemo pokušati da je iskoristimo. Na početku prvenstva ambicije su bile ostanak u Prvoj ligi, a iz kola u kolo pružali smo dobre partije tako, ako nam se ukaže šansa za prvo mjesto sigurno ćemo pokušati da je iskoristimo", istakao je Ramić.

Leotar će do početka prvenstva koji je zakazan 6. marta odigrati šest prijateljskih utakmica, a prva je u subotu protiv premijerligaša FK "Borca" iz Banja Luke koji se nalazi na pripremama u našem gradu.