Fk leotar dejan sipovac3.jpg

Većina onih koji su jesenas pratili FK "Leotar" slažu se u ocjeni da je najbolji pojedinac u prvom dijelu prvenstva Prve lige Republike Srpske Danilo Šipovac.

Tome u prilog idu i statistički podaci - najviše je boravio na terenu čak 1.362 minuta, odigrao je 17 utakmica (od toga 16 u startnoj postavi) i najefikasniji je fudbaler trebinjskog prvoligaša sa osam golova od 22 postignuta.

Ovaj dvadesetogodišnji mladić došao je iz Krupe kao pozajmljeni igrač istoimenog premijerligaša BiH i kao dijete zavolio je fudbal uz stariju braću. Magija fudbalske lopte ga je privukla i shvatio je da je to pravi sport za njega.

Prema njegovim riječima, zadovoljan je svojom prikazanom igrom u dresu Leotara iako je moglo biti i bolje jer nekad sportska sreća i okrene leđa.

"Najbolji sam strijelac ekipe, drugi Prve lige Republike Srpske i sve to govori da je dobra polusezona iza mene. Najljepši trenuci bili su u posljednjoj utakmici kada smo igrali protiv FK 'Slavije' pred kamerama i kada sam postigao dva gola. Cijela ekipa je odigrala briljantno i to je bio lijep završetak polusezone", rekao je Šipovac.

Fk leotar dejan sipovac1.jpg

Za njega je veliki uspjeh rezultat koji je postigao prvoligaš iz Polica jer mnogi nisu očekivali diobu četvrtog mjesta, a veliki dio prvenstva Leotar se nalazio i na vodećoj poziciji.

Karakteristike ovog fudbalera koji igra na lijevoj strani su brzina, tehnika, pravovremeno ubacivanje u dubinu protivničkog prostora, smirenost u završnici.

Prilikom dolaska u Trebinje igrači i stručni štab su ga odmah prihvatli, a on se uvjerio tokom prvenstva da su njegovi saigrači pravi momci i drugari, a kod trenera Olega Ćurića vidio je da je dobar čovjek i pravi strateg.

"Imao sam dosta povreda i moja očekivanja dolaskom u Leotar su bila želja za igranjem i dokazivanjem, a nisam očekivao da ću ovako odigrati ovaj dio sezone", istakao je Šipovac.

Fk leotar dejan sipovac2.jpg

Prije nekoliko dana FK "Krupa" počela je sa pripremama, a među igračima je i Danilo Šipovac. Prema njegovim riječima u kontaktu je sa igračima Leotara i trenerom Olegom Ćurićem i nema zvaničnih vijesti da li će se vratiti u Trebinje ili će ostati u Krupi.

"Šta će se dogovoriti ova dva kluba ne znam, ali saznaće se uskoro. Kad ne bih imao onu minutažu koju očekujem u Krupi sigurno bi bila prava opcija ostanak u Policama. Godi mi boravak u Trebinju, a tu su i geni", iskren je Šipovac.