paljevina vozilo trebinje (1).jpg

Prava je sreća da u noćašnjoj paljevini automobila "Pasat" u trebinjskom naselju Gorica nije izgorjela i porodična kuća Vujovića, pričaju za TrebinjeLive.info izvori bliski istrazi.

Sve se odigralo noćas oko četiri časa u ulici Serafima Perovića, kada su za sada nepoznati počinioci zapalili vozilo u vlasništvu Trebinjca Zorana Vujovića i to ispred njegove porodične kuće.

Automobil, koji je bio parkiran u dvorištu kuće, u potpunosti je izgorio, iako su trebinjski vatrogasci odmah po dojavi izašli na lice mjesta i ugasili vatru koja je prijetila da se proširi na kuću.

Plamen vatre je bio toliko veliki da se oštećenja primjete na fasadi kuće, a oštećena su i garažna vrata. Najveći problem je što je požar prijetio da zahvati i pelet koji je bio u objektu.

Na svu sreću, vatrogasci su vatru stavili pod kontrolu, a dom Vujovića ostao je netaknut. 

paljevina vozilo trebinje (2).jpg

U kući je u momentu požara na vozilu bilo više članova porodice, među kojima i djeca.

Paljevina vozila u Trebinju uzima sve veći mah, a počinioci još uvijek nisu pronađeni. Samo u 2021. godini zapaljena su dva vozila. Prvo, koje je izgorjelo 5. januara, u vlasništvu je Vladana Mastilovića, brata trebinjskog odbornika Milutina Mastilovića.

Izgorjelo vozilo.jpg

Na Mastilovićevom vozilu "Golf pet plus" izgorio je zadnji dio vozila, koje je, takođe, bilo parkirano ispred porodične kuće u kojoj su se u trenutku požara nalazila djeca, te trudna žena.

I tu nije kraj neotkrivenim paljevinama u Trebinju. Skoro je nemoguće pronaći počinioce koji od našeg grada prave divlji zapad, pa se svaki Trebinjac s pravom pita čije je vozilo sljedeće i može li se ovome stati u kraj!?

Tokom 2020. godine izgorjelo je pet vozila, dok je pod jedno postavljena eksplozivna naprava koja je, na svu sreću, uočena pa nije eksplodirala.

Izgorjeli su i automobili supruge advokata Nebojše Rudana, inženjera firme "Herc gradnja" Stojana Miloševića, te policajca Maksima Vujadinovića, kao i auto nekadašnjeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a i direktora "Hidroelektrana na Trebišnjici" Marka Mitrovića, te automobil Maksima Milinića, predsjednika trebinjskog Auto-moto karting kluba.

vozilo marko mitrovic.jpg

Pod vozilo odbornika SNSD-a Srđana Simovića postavljena je eksplozivna naprava.

Zbog sve većeg broja paljevina vozila u Trebinju je danas zakazan hitan sastanak rukovodstva Grada i nadležnih iz Policijske uprave, a ranije je iz Foruma za bezbjednost građana istaknuta zabrinutost zbog posljednjih dešavanja.

Inače, podsjetimo, tokom 2018. godine na sličan način izgorjelo je više vozila, tačnije njih šest, a iz policije su tvrdili da je više njih rasvijetljeno, a jedno lice je i uhapšeno.