sastanak vozila plajevina trebinje.jpg

Više lica pozvano je na razgovor u policiju, ali za sada niko nije uhapšen zbog paljevina vozila u Trebinju, rekao je načelnik Policijske uprave Siniša Laketa.

Laketa je, nakon sastanka u Gradskoj upravi sa rukovodstvom Grada, istakao da je svjestan činjenice da su građani uznemireni, ali da policija intenzivno radi svoj posao i da je MUP u potpunosti spreman da odgovori na ova krivična djela.

On je kazao da se većina građana u Trebinju osjeća bezbjedno, a da je trebinjska policija samo u prošloj godini evidentirala za oko sedam odsto manje krivičnih djela i uhapsila čak 53 lica te riješila sva teša krivična djela među kojima su i razbojništva i pokušaji ubistva.

"Očekujemo rezultate istrage. Oštećeni su vrijedni i pošteni ljudi, bez ikakvih mrlja. Molim za razumijevanje", naveo je Laketa, koji se zahvalio građanima na dobroj saradnji u cilju rješavanja krivičnih djela.

Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da ne sumnja u rad trebinjske policije, ali da očigledno neko želi da uznemiri građane i pošalje ružne poruke iz našeg grada.

On je istakao da ni 2.000 policajaca ne bi bilo dovoljno da spriječi nečiju lošu namjeru.

"Zapaljena su vozila porodičnim ljudima. Kakav je to čovjek koji ovo radi? Ko je sljedeći - gospodin Laketa ili ja?", naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, nikome ne ide u prilog ovo što se dešava, navodeći da se boji da iza svega ima i politike.

"Neko šalje poruku 'ne dolazite u Trebinje'. Šalje se da je loša situacija u gradu, da se 'pravim i zdravim' ljudima pale vozila. Vjerujem u policiju da će riješiti ove slučajeve", naveo je Ćurić.

On je rekao da od Okružnog javnog tužilaštva očekuje da se aktivno uključi u rješavanje ovih slučajeva, a da Grad stoji na raspolaganju za svaku vrstu pomoći.

U Trebinju je noćas zapaljeno vozilo Zorana Vujovića inače zaposlenog u Hidroelektrana na Trebišnjici, dok je prije desetak dana zapaljeno vozilo Vladana Mastilovića, brata odbornika SNSD-a Milutina Mastilovića.

Tokom 2020. izgorjeli su i automobili supruge advokata Nebojše Rudana, inženjera firme "Herc gradnja" Stojana Miloševića, te policajca Maksima Vujadinovića, kao i auto nekadašnjeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a i direktora "Hidroelektrana na Trebišnjici" Marka Mitrovića, te automobil Maksima Milinića, predsjednika trebinjskog Auto-moto karting kluba.

Pod vozilo odbornika SNSD-a Srđana Simovića postavljena je eksplozivna naprava.

Nijedan slučaj za sada nije rasvijetljen.