Nebojsa vukanovic.jpg

Poslanik u Klubu SDS u NSRS Nebojša Vukanović uputio je oštre kritike opozicionim liderima SDS Mirku Šaroviću i Branislavu Borenoviću zbog jučerašnjeg sastanka i razgovora u vezi narednih koraka opozicije i zajedničkog učešća na predstojećim opštim izborima.

- Očito da smatraju da sam marginalac i nepotreban, da bez mene mogu srušiti Dodika i režim, ali bojim se samo da se ne presaberu i ne naprave račun bez krčmara - poručio je Vukanović.

Naglašavajući da voli da se bori bez kompromisa i zadrške sa mafijom na vlasti, Vukanovič je kazao da ne kalkuliše i ne taktizira.

- Dosta sam se ja uzmicao za opštu stvar i stavljao glavu na panj, tamo gdje niko drugi ne bi stavio nogu, i sigurno sam, ako ništa drugo, zaslužio maksimalno poštovanje i uvažavanje, bar onakvo kakvo imam u narodu, od Prijedora i Šamca do Trebinja - kazao je Vukanović.

Podsjetimo da je juče u Banjaluci održan sastanak članova Predsjedništva SDS i PDP, na kome se razmatrala dosadašnja saradnje dvije stranke, kao i mogućnost joć veće saradnje u narednom periodu s ciljem pobjede na predtojeim opštim izborima, koji će biti održani 2022. godine.

Takođe je razmatrana i aktuelna situacija u RS i BiH,gdje je ocijenjeno da ima puno nezadovoljnih i da su neophodne promjene vlasti i u RS i na nivou BiH.

SDS i PDP su najavili mogućnost razgovora i sa ostalim strankama i pojedincima koji nisu zadovoljni sadašnjim stanjem.