Zkk leotar 03.jpg

ŽKK "Leotar 03" je finalista Kupa Republike Srpske jer je večeras u Banjaluci pobijedio favoriziranog domaćina KK "Feniks" 74:75 (17:23, 18:19, 19:17, 20:16). Ovo je velika pobjeda Malenih jer su porazile ekipu koja ih je prije 15 dana u Trebinju pobijeda sa 103:76 u 11. kolu Prvenstva BiH.

Finale Kupa se igra 13. januara, a mjesto odigravanja još nije određeno.

Trebinjke su kontrolisale utakmicu od prve do posljednje minute i odigrale su je savršeno iako na put nisu otišle Krivokapić, Šapurić.

Malene su bile oslabljene jer se u petoj minuti utakmice povrijedila Zorica Gudelj. Petorka u sastavu Kešeljević, Dostinić, Milaković, Putica i Škrivan zaslužuju sve pohvale.

Nakon utakmice trener Milorad Nadaždin je rekao da je ovo dosad najveća pobjeda kad se pogleda situacija u kojoj su se našle Trebinjke.

"Ono što sam govorio cijele sezone je da sazrijevamo i da možemo da skinemo jedan veliki skalp, a to smo večeras i uradili jer u Feniksu igraju dvije reprezentativke BiH. Pokazali smo da puno vrijedimo, a Kešeljević je pokazala da je reprezentativni igrač i da je trebala da bude na spisku selektora", rekao je Nadaždin.

U subotu Leotar 03 u 14. kolu Prvenstva BiH dočekuje ekipu ŽKK "Čelika" iz Zenice.

KK "Feniks": Vasilić 2, Tadić 10, Šobot 13, Džebo 28, Kapor 21, Marendić, Risović, Miljević, Ratković, D. Milaković, Borojević, Šipka. Trener: Darko Kosić.

ŽKK "Leotar 03": Kešeljević 32, Gudelj, Dostinić 13, J. Milaković 11, Radovanović, I. Daković, Jokanović, M. Daković, Škrivan 14, Berdović, Savić, Putica 5. Trener: Milorad Nadaždin.