konferencija vukanovic petrovic.jpg

Konferencija za novinare predstavnika većine u jednom trenutku bila je na samoj ivici incidenta. Verbalno su se sukobili narodni poslanik Nebojša Vukanović koji je Skupštini prisustvovao kao novinar jednog onlajn portala iz Trebinja i predsjednik kluba odbornika SNSD-a Luka Petrović.

Nakon što je Petrović završio obraćanje medijima u kojima je pozvao na Vukanovićevo privođenje jer je rekao da ima saznanja o podmetnutom požaru u vlasništvu porodice Mastilović, Vukanović je počeo sa pitanjima, a Petrović mu nije ostao dužan.

Tako su novinari prisustvovali očigledno ličnom sukobu. Jedna drugog su optuživali, a nije nedostalo ni vrijeđanja. 

I dok je Vukanović pitao Petrovića odakle mu novac stanove i vile, Petrović je kazao da je dobar dio dobio upravo od Vukanovića, jer ga je toliko puta dobio na sudu za iznesene laži, uvrede i klevete.

Petrović je zatim medijima pročitao Vukanovićevu izjavu o blaženopočivšem patrijarhu Irineju, za koju je rekao da je veoma sramna.

Vukanović mu je odgovorio da stoji iza svake svoje riječi, dok ga je Petrović optužio da ima oblik šizofrenije i da o tome postoje dokazi iz jedne ustanove iz Beograda.

Na Vukanovićev zahtjev da to pokaže, Petrović je kazao da će to učiniti, ali da su riječi o patrijathu dovoljne za utvrđivanje dijagnoze.

Vukanović je zatražio od Petrovića da objavi ko ga finansira, što je ovaj potvrdio da će da učini.

U raspravu se u jednom trenutku uključio i odbornik NDP-a Bojan Šapurić tvrdeći da će napustiti konferenciju za medije ako se Vukanović ne udalji iz sale, pa je došlo i do novog verbalnog sukoba.