istocna-obilaznica-most-het-trebinje-1.jpg

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula rekao je da će u Trebinju biti završeni svi započeti projekti, među kojima su i brojna sportska igrališta, te ulice u više mjesnih zajednica.

On je istakao da su u toku radovi na izgradnji igrališta u Mostaćima, Zasadu i Hrupjelima, koji će biti završeni čim to dozvole vremenski uslovi.

"Kada se završe biće u potpunosti bezbjedna za djecu", naveo je Furtula odgovarajući na pitanja odbornika.

On je istakao da će biti završen i projekat izgradnje zapadne obilaznice, čija će se realizacija nastaviti na proljeće.

"Došlo je do izmjene projekta jer su u međuvremenu planirani i novi kapitalni objekti poput kliničkog centra i aerodroma, a koji se nalaze u neposrednoj blizini zapadne obilaznice. Sada su napravljene i uštede na ovom projektu, koji je predviđen da se realizuje u trogodišnjem periodu", naveo je Furtula.

Govoreći o izgradnju aerodroma, on je istakao da je Vlada Srbija već rezervisala određena sredstva, a da je završena parcelacija zemljišta te dio poslova na deminiranju.

I projekat novog kliničkog centra teče planiranom dinamikom - zaključio je Furtula.

Prema njegovim riječima, očigledan je problem u Vinogradskoj ulici u naselju Vinogradi, te da su potrebna značajna sredstva da bi se taj problem riješio, što će u narednom periodu biti prioritet.