Djed meaz darivanje krvi.jpg

Tradicionalno već sedmu godinu zaredom prvi dobrovoljni darivalac krvi u Službi za transfuziju je Djeda Mraz.

Medicinsko osoblje u ovoj službi sa osmijehom na licu i puni radosti dočekali su ovog dragog gosta, koji je raspoložen i uvijek spreman za razgovor.

"Da biste i Vi dobili nešto morate nešto i da date. Stisnuta ruka neće dobiti ništa i trebate ispružiti ruku prema drugima i to će vam se sigurno vratiti u toku života. Nadam se da ću dogodine dovesti i Baba Mrazicu. Želim svima srećnu Novu godinu i ovo što nas je zadesilo u 2020. godini da u u njoj i ostane, a ova 2021. godina da bude puno bolja. Puno zdravlja i ljubavi jer smo u ovoj godini vidjeli da je ljubav ono što nam treba", sa poklikom ho,ho,ho" kazao je Djeda Mraz.

Načelnik službe dr Dragan Šarenac je rekao da su srećni što je Djeda Mraz prvi došao da daruje krv i da je to nagovještaj još jedne uspješne godine na dobrovoljnom davalaštvu krvi.

"Nadam se da će ovo humano djelo Djeda Mraza biti podsticaj i motiv više za mnoge koji se nisu uključili u dobrovoljno davalaštvo krvi i želja nam je da u narednom periodu imamo što više davalaca. Prošla godina je bila specifična i potrebe za krvi su bile manje, ali je bilo dovoljno krvi za sve pacijente naše bolnice. Sprovedeno je 47 akcija, a 1.762 dobrovoljna davaoca krvi su darovali krv" istakao je Šarenac.