Da je u trebinjskoj Policijskoj upravi zapsolen mješovit kadar pokazuje i primjer Mirjane Gurović, koja radi u Odjeljenju za pravne i kadrovske poslove, gdje je građani često mogu vidjeti u kancelariji prokotola gdje sa osmijehom dočekuje stranke.

mirjana gurovic knjige donacija (2).jpg

Povod za pisanje ove priče je vrijedan poklon koji je Mirjana uručila Narodnoj biblioteci Trebinje. Radi se o više desetina knjiga, od kojih su neka nova, a neka stara izdanja. Naslovi su od popularne beletristike do onih izdanja koja su izdavana u ratnim i poratnim godinama u Trebinju.

Mirjana je dio knjiga poklonila iz svoje biblioteke, a dio iz biblioteke pokojnog oca.

Mirjana je dugogodišnji član Narodne biblioteke i redovno čita sve nove naslove koji stignu.

Da li ste zadovoljni sa izborom u Narodnoj biblioteci?

Naravno da jesam. Trenutni menadžment stvarno prati šta se novo dešava na izdavačkom nebu i oni naslovi koji izazovu najviše pažnje vrlo brzo stignu i kod nas.

Koliko godina ste član Narodne biblioteke?

Dovoljno je da se kaže da sam član više od 20 godina.

Vaš drugi hobi, osim čitanja, jeste izrada dekupaž predmeta?

Jeste, uživam da radim dekupaž tehnikom. Radim kutije, tacne, podmetače za čaše.

Mirjana, koliko dugo radite u Policijskoj upravi Trebinje?

Radim već 15 godina. Prvo sam bila dio Odjeljenja za materijalno-finansijske poslove, a nakon toga sam prešla da radim u Odjeljenje za pravne i kadrovske i tu sam već nekoliko godina.

Pretpostavljam da Vam je dekupaž i čitanje knjiga odmor od svakodnevice?

Jeste, to je nešto što me opušta. S obzirom na to da imam troje djece tek u poslednje vrijeme sam dobila „slobodno“ vrijeme da se bavim malo više hobijima. Oni su sad odrasli, pa imam vremena nekad i više nego što mi treba za sebe. Tada nastaju moji dekupaž radovi.

Da li ste izbrojali koliko ste knjiga poklonili?

Ne, slagali smo ih na sto i vidjela sam da ima više desetina knjiga. Dio tih knjiga je iz biblioteke mog pokojnog oca, pošto sam u porodici ostala samo ja koja je toliki zaljubljenik u knjige. Mjesta više nemamo, pa sam odlučila da pregledam šta imam i da naslove koji znam da su traženi poklonom biblioteci. Ima toga još, samo nisam sve pregledala, pa možda bude još neka donacija u narednom periodu.

mirjana gurovic knjige donacija (1).jpg

Mirjana ima svoju Instagram stranicu na kojoj objavljuje dekupaž radove. Većinu svojih radova brzo i proda. Kako radi i da li vam se nešto dopada možete da pogledate na profilu.

Direktor Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković rekla je da je iza ove ustanove veoma uspješna godina.

„I ova vrijedna donacija je samo jedna od nizu i to nam veoma nogo znači, jer naši sugrađani u biblioteci prepoznaju mjesto gdje mogu da poklone svoje knjige kako bi one postale dostupne široj čitalačkoj publivi“, navela je Supićeva.

Ona se zahvalila Mirjani na vrijednoj donaciji, ističući da je sve više naših sugrađana koji čitaju knjige, te da je to posebno vidljivo tokom pandemije virusa korona.