Policija srpske.jpg

Policijske službenike Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje su 01. januara 2021. godine, dok su vršili kontrolu saobraćaja, oko 21,20 časova, napala četiri lica inicijala: M.H., S.L., S.Č. i M.V.

Naime, policijski službenici su zaustavili putnički automobil marke „Mercedes“ kojim je upravljalo lice inicijala M.V. iz Nikšića, Republika Crna Gora.

U trenutku alkotestiranja policijskim službenicima je prišlo lice inicijala M.H. iz Trebinja, koje je prvo verbalno, a nakon toga i fizički napalo policijske službenike.

Dok su policijski službenici nastojali da lice M.H. smire i liše slobode, u napad na policijske službenike priključila su se još tri lica inicijala: S.L. iz Trebinja i S.Č. i M.V. iz Nikšića, Republika Crna Gora.

U ovom napadu dva policijska službenika su zadobila tjelesne povrede koje je evidentirala Služba hitne medicinske pomoći u Trebinju.

Policijski službenici su sva lica alkotestirali i testirali na prisustvo opojnih droga i psihoaktivnih lijekova. Testovi su pokazali da je lice inicijala M.H. imalo 1,25 g/kg alkohola u krvi, lice S.Č. je imalo 1,22 g/kg alkohola u organizmu, lice inicijala M.V. je imalo 1,09 g/kg alkohola u organizmu i lice inicijala S.L. je imalo 0,58 g/kg alkohola u organizmu.

Takođe, kod lica inicijala M.H. i M.V. utvrđeno je da su pod dejstvom psihoaktivne supstance „amfetamin“.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se dokumentuje krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“ i da se u redovnoj proceduri podnese izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.