Nova godina trebinje 20211.jpg

Da je Trebinje u posljednjih nekoliko godina omiljena destinacija ljudi iz regiona za doček Nove godine uvjerili smo se i na početku ove kalendarske godine iako je pandemija spriječila organizovani doček na otvorenom.

Bez obzira na epidemiološku situaciju u subotu, drugog januarskog dana, na pijaci smo sreli bračni par iz Rijeke i društvo iz Sarajeva koji su Novu godinu dočekali u gradu podno Leotara.

Društvo iz Sarajeva (njih osmoro) u Trebinje je došlo zbog klime, jer je ovdje čistiji zrak u odnosu na grad na Miljacki.

Smješteni su u apartmanima "Grada sunca", prelijepo im je i više puta su bili u Trebinju.

"Ovdje smo nekoliko dana i obišli smo Gračanicu, vinariju Anđelić, popeli smo se na vrh Leotara i razgledamo sve ono što smatramo interesantnim. Mi smo društvo 60 plus i kad napravimo zabavu niko nam od mlađih ne može parirati. Ovu Novu smo dočekali u jednom apartmanu, donijeli piće, imali našu muziku i bilo nam je predivno. Pijaca je mjesto gdje se može kupiti odličan sir, kajmak i drugi proizvodi", rekao je Pita Zahid.

Bračni par Mirjana i Nebojša Popović su došli sa sjevernog Jadrana iz Rijeke da proslave Novu godinu u Trebinju. Prvi put su ga posjetili 2015. godine i na prvi pogled su se zaljubili u naš grad.

Nova godina trebinje 20212.jpg

Sljedeće godine ponovo su se njemu vratili, a sada su odlučili da ponovo Novu godinu dočekaju u gradu na Trebišnjici.

Razgledali su grad, Gračanicu, Tvrdoš, a fascinirani su galerijom Bokić.

"Trebinje je grad koji u sebi ima izuzetno pozitivnu energiju. S koje god strane čovjek da ovdje dođe osjeća se prelijepo. Ovdje je prava prirodna ljepota. Došli smo u jedno pozitivno područje usljed sve ove loše situacije u svijetu, da se napunimo pozitivnom energijom i da vidimo nama drage ljude. Ovo je treći put da dolazimo kod istog domaćina i već se radujemo novom dolasku na ljeto", sa osmijehom na licu kaže Mirjana.