put cemerno gacko.jpg

Na magistralnom putu od Trebinja do Čemerna jedna od najlošijih dionica svakako je dio puta od Desivoja do Vrbe, a vozači automobila često govore da na tom dijelu ne vole da sretnu kamiona ili šlpera jer je put poprilično uzak.

Iako se o proširenju ove dionice govori već godinama, tek prije nekoliko dana izabran je izvođač radova koji će u dužini nešto dužoj od tri i po kilometra rekonstruisati postojeću dionicu puta.

Radovi, koje finansiraju Putevi Republike Srpske, povjereni su preduzeću "Prijedorputevi", a njiha vrijednost je oko 4.000.000 KM.

Vozači kažu da je ovo vrlo važna investicija, ali, isto tako, navode da izgradnja novog puta od Tjentišta do Broda na Drini treba da bude prioritet u narednom periodu.

Podsjećamo, u ovoj godini završena je rehabilitacija puta Trebinje-Ljubinje u dužini od oko 59 kilometara, a u 2021. godini očekuje se i početak radova na izgradnji puta od Ljubinja do entitetske granice.

Među putnim pravcima koji vape za rekonstrukcijom svakako je i put Trebinje-Nikšić, koji je u najlošijem stanju i koji je vrlo opasan za sve vozače.