DNS.jpg

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Trebinje Jovica Vlatković izrazio je zaprepaštenje odlukom o raspuštanju ovog odbora i o njegovom isključenju iz stranke za koje je, kako kaže, čuo jutros iz medija, ali, kako je rekao na vanrednoj pres-konferenciji, trebinjsko članstvo time ne gubi ništa osim naziva.

Vlatković, koga je ova vijest zatekla u odborničkim klupama prve sjednice Skupštine grada Trebinja, kaže da zbog tih obaveza i sazivanja sjednice trebinjskog članstva DNS-a nije imao vremena ranije da reaguje, tim prije što, kako tvrdi, nema ni informaciju da je danas zasjedalo Predsjedništvo stranke koje je donijelo takvu odluku.

"Zadnjih mjesec dana sam trpio velike pritiske u kojim je od mene zahtijevano da poništimo ugovor potpisan o koalicionom partnerstvu devet partija i podršci za gradonačelnika Mirka Ćurića, ali mi nismo prevaranti koji krše svoju riječ i ponašaju se nedosljedno, pa ćemo se sada odreći samo imena", objašnjava Vlatković.

Kaže da je od cjelokupnog članstva bivšeg Gradskog odbora DNS-a Trebinje većina ostala uz njega, te da ih je samo dvoje napustilo, tako da će stranka, u stvari, možda  već sutra, odlučiti da li će se preformulisati u novu partiju ili će u koaliciju s nekim poznatim imenima.

Potvrdio je da je jedan od ozbiljnijih partnera trebinjskog sada već bivšeg DNS-a Darko Banjac, s kojim je o tome već pregovarao, ali, kako tvrdi, samo u današnjim popodnevnim časovima imao je pet takvih ponuda.

"Stranku ne čini natpis na vratima nego ljudi, a ovi ljudi su svi bili za opciju da se ne pogazi riječ, tako da našim dojučerašnjim stranačkim kolegama, među kojim je i Bilećanin Slavko Dangubić, koji je danas pokušao nasilno provaliti u naše kancelarije, poručujemo da mogu ponijeti natpis koji nam je zaista dala stranka, par stolica i ništa drugo", kategoričan je Vlatković.

Nemalo je bio iznenađen činjenicom kada je u vrijeme trajanja pomenute Gradske skupštine, dobio poziv da se nasilno otvaraju prostorije stranke i mijenja brava, iako zakupnina prostora glasi na njega lično, ali je, kako tvrdi, on lično donirao i kompjutersku opremu.

"I kampanju sam finansirao svojim sredstvima, odnosno, uzimanjem kredita, jer sam od stranke dobio samo jedan paket olovaka, a sve ovo neka služi na čast svim akterima ove priče, jer mi ostajemo vjerni našim glasačima kojim smo obećali i dječji vrtić, i uređenje korita rijeke Trebišnjice i druge projekte u koje će se Trebinjci i Trebinjke vrlo brzo uvjeriti da nisu samo obećanja", kategoričan je Vlatković.

On nije želio komentarisati nijednog od svojih bivših partijskih kolega, zajedno s Nenadom Nešićem, kojima je samo poželio svaku sreću i zdravlje…