Policija srpske.jpg

Tokom proteklog vikenda presretači su na ulicama Republike Srpske evidentarali čak 952 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, potvrđeno je u MUP.

Neka od najvećih prekoračenja brzine kretanja vozila u saobraćaju evidentirane su u mjesto Dobrljin kod Novog Grada, gdje se vozač kretao brzinom od 196 km/h na ograničenju od 80 km/h.

– Zatim u ulici Nikšićki put u Trebinju, gdje je zabilježena brzina 103 kilometra na čas, gdje je ograničenje od 50 km/h, potom je u mjestu Palačkovci kod Prnjavora, uhvaćen vozač koji se kretao brzinom, 138 km/h na ograničenju od 80 km/h. U mjestu Trnjani, grad Doboj, brzina uhvaćen je vozač pri brzini od136 km/h na ograničenju od 80 km/h – rekli su u policiji.

Oni su dodali da je osnovni cilj MUP-a Srpske je da se radom presretača na terenu smanji broj poginulih u saobraćajnim nezgodama, s obzirom da je nepropisna i neprilagođena brzina najčešći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda sa posledicama po lica.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavlja sa ovim aktivnostima i u narednom periodu i apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju – poručili su iz MUP Srpske.