skupstina.jpg

Odbornici opozicije bili su poprilično glasni na izjavama za medije poslije okončanja sjednice Skupštine grada, dok su odbornici pozicije umjesto da odgovore i kažu svoj stav otišli na zakusku u susjednu salu.

Tako je izostala reakcija pozicionih odbornika, očigledno nespremnih da brane stavove većine, a njihovu ulogu preuzeli su gradonačelnik Mirko Ćurić i predsjednik Skupštine Dragoslav Banjak, koji su odgovorili na brojne prozivke iz redova opozicije.

Tako je odbornik Liste za pravdu i red Đorđe Vučinić rekao da mu nije baš jasno kako se "post" završi čim se zaključi tačna dnevnog reda.

"Otići ću do crkve da pitam kako je to moguće, a možda ću pitati i samom Mirka Ćurića", poručio je Vučinić.

On je rekao da su netačni Ćurićevi navodi da mu neko govori šta treba da kaže, te da Ćurić ima najmanje pravo da to istakne.

Njegov partijski kolega Nebojša Milišić rekao je da je iznenađen da opozicionim odbornicima gradonačelnik prijeti sudom, ali da ih to neće uplašiti.

Odbornik koalicije PDP-HNP Saša Borjan istakao je da u ovom sazivu nema papaka i preletača, te da je svih 10 opozicionih odbornika ostalo na tom djelovanju.

"Zajedno ćemo koordinisati opoziciono djelovanje i diskusije će biti sve jače", naveo je Borjan.