gradska uprava grada trebinja.jpg

Trebinje će sutra dobiti novi saziv lokalnog parlamenta, a građane našeg grada predstavljaće 29 odbornika. Njihove biografije pokazuju da će građane zastupati različiti obrazovni profili odbornika - od ponavljača razreda u srednjoj školi do doktora nauka.

Donosimo obrazovni profil budućih odbornika. Kod onih odbornika kod kojih nismo naveli koju su srednju školu završili, odnosno gdje su  diplomirali - u zvaničnoj biografiji nije navedena srednja škola, odnosno visokoškolska ustanova na kojoj su stekli diplomu.

SNSD

Trebinjski SNSD zastupaće 12 odbornika, i to uglavnom onih koji imaju završen fakultet, a ima i onih sa zvanjem magistra i doktora nauka.

Luka Petrović je diplomirani inženjer mašinstva, a ima završene i magistarske studije. Osnovne i postdiplomske studije završio je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Gordan Mišeljić je, takođe, diplomirao na Mašinskom fakultet Univerziteta u Beogradu.

Milutin Mastilović je diplomirani inženjer elektrotehnike. Diplomu je stekao na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

Borislav Grubač je diplomirani pravnik. Diplomu je stekao na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Dragoslav Banjak je doktor tehničkih nauka. Doktorsku tezu je odbranio na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistarsku tezu je odbranio na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću - Univerzitet Crne Gore.

Srđan Simović je po zanimanju diplomirani ekonomista. Diplomirao je na Fakultetu za bankarstvo i trgovinu u Novom Sadu na Univerzitetu BK. Trenutno pohađa master studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Slađana Skočajić je po zanimanju diplomirani ekonomista. Diplomu je stakla na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Mostaru.

Miodrag Batinić ima završena dva fakulteta i to Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore i Fakultet za proizvodnju i menadžment Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Trenutno pohađa postdiplomske studije na Fakultetu bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Ranko Bošnjak -

Milica Ijačić - student je na Fakultetu za proizvodnju i menadžment Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Aleksandar Bodiroga je po zanimanju građevinski inženjer.

Igor Vujović je ekonomski tehničar. Srednju ekonomsku školu završio je u Trebinju.

Lista za pravdu i red

Od četiri buduća odbornika tek jedan ima završen fakultet.

Đorđe Vučinić je student prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Duško Ninković -

Dajana Milišić je po zanimanju diplomirani komparativista i bibliotekar. Diplomu je stekla na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Nebojša Milišić - 

SDS

Sva tri odbornika imaju završene fakultete, ali se čak za dvojicu u zvaničnoj biografiji ne navodi koji su tačno završili fakultet.

Borivoje Ninković je diplomirani pravnik.

Ilija Mastilović je fakultet završio u Doboju, u biografiji se ne navodi koji konkretno.

Slobodan Prtilo je doktor medicine, sa specijalizacijom za opštu hirurgiju. Medicinski fakultet završio je u Sarajevu, a specijalizaciju iz opšte hirurgije na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu.

PDP-HNP

Slavko Vučurević je po zanimanju diplomirani pravnik. Diplomu je stekao na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

Saša Borjan je doktor medicine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Budimir Koprivica završio je srednju mašinsku školu.

SP

Rajko Ćapin je po zanimanju diplomirani menadžer u sportu i profesor fizičkog vaspitanja.

Milan Filipović je diplomirani ekonomista turizma.

Ujedinjena Srpska

Milan Kovač je diplomirani pravnik. Diplomu je stekao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, gdje pohađa master studije.

Đorđe Miljanović je diplomirani inženjer građevinarstva. Diplomu je stekao na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, gdje pohađa master studije.

DNS

Jovica Vlatković je završio Fakultet za menadžment u Beogradu, a magistrirao je na Visokoj školi modernog biznisa u Beogradu.

NDP

Bojan Šapurić je po zanimanju diplomirani pravnik.

Nacionalne manjine

Momir Gvozdenović - zvanična biografija nije objavljena. Poznato je samo da je završio Gimnaziju "Jovan Dučić".