prodaja novih stanova trebinje 20202.JPG

Uoči i tokom predstojećim praznika u Trebinju će se preduzeti maksimalne mjere zaštite, zaključeno je Forumu za bezbjednost zajednice, na kome su učestvovali predstavnici svih bezbjednosnih i struktura vlasti, kao i ustanova i institucija života ovoga grada.

"Apelujemo na sve vlasnike ugostiteljskih objekata, ali i privatnih kuća i objekata, da ih ne iznajmljuju za novogodišnje praznike, jer će, u slučaju da ne poštuju mjere koje je naložio Republički štab za vanredne situacije u vezi sa virusom korona, vlasnici objekata biti sankcionisani u skladu sa zakonom“, naveo je Dragoslav Banjak, predsjednik Foruma.

On je napomenuo da se apeluje na građane i da se suzdrže od nelegalne upotrebe vatrenog oružja ili eksplozivnih sredstava, a biće pojačana i kontrola vozača, sa akcentom na kontrolu upotreba alkohola ili opojnih droga.

Napominjući da je u cilju veće bezbjednosti u Trebinju u toku procedura nabavke stacionarnih kamera, Banjak je kazao da su mapirana najfrekventnija mjesta na kojim se najčešće krše propisi, pa će tamo i biti postavljene, a to je takozvani Gorički pravac, te ulice koje iz centra grada vode ka izlaznim pravcima za Bileću i Nikšić.

Veselin Milićević, komandir Policijske stanice Trebinje, podsjetio je da se od 20. decembra do 15. januara provodi akcija "Praznik" kojom će nivo bezbjednosti, odnosno, policijski nadzor i patroliranje u gradu i oko grada biti pojačani.