trebinje policijski cas 2 maj (1).JPG

Policijska uprava Trebinje je evidentirala i kaznila više lica i privrednih subjekata zbog nepoštovanja mjera donesenih u borbi protiv kovida-19, a s takvom praksom će nastaviti i ubuduće.

"Mi smo u novembru evidentirali veći broj službenih zabilješki na prostoru Trebinja, ali i Nevesinja, Bileće i Gacka, u kojima je dokumentovano nepoštovanje radnog vremena u ugostiteljskim objektima, kao i tri falsifikovanja nalaza za kovid-19", kazao je Petar Kozjak, načelnik Sektora policije.

Pojašnjavajući da se za prekršaje u ugostiteljskim objektima dobijaju kazne od 500 do 1.000 maraka, on je precizirao da policija samo evidentira ovakve prekršaje i izvještaje prosljeđuje nadležnoj Komunalnoj policiji.

Ovakve aktivnosti policije, kako kažu, uzrokuju i narušavanje javnog reda i mira, jer gosti moraju napuštati lokale, zbog čega negoduju i izazivaju probleme, ali i sve češće napadaju policiju.

"Samo u novembru je evidentirano deset prekršaja ometanja državnih organa, od čega najveći broj otpada upravo na verbalne ili fizičke napade na policiju i to kod uspostavljanja javnog reda i mira ili prilikom saobraćajnih prekršaja", kaže Kozjak.

On je napomenuo da policijski službenici u Hercegovini već kreću s akcijom "Praznik" koja će trajati do 15. januara u okviru koje se kontroliše cjelokupan prostor grada Trebinja, sa naročitim akcentom na preduzimanje mjera protiv prekomjernog okupljanja na određenom prostoru za vrijeme epidemiološke situacije.