boris pasalic.jpg

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić danas je u toku video-konferencije “Srbija i Republika Srpska“ u okviru projekta “Put ka vrhu” proglašen dobitnikom prestižnog priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” u organizaciji “Media Invent” iz Novog Sada.

Ova nagrada se dodjeljuje istaknutim akterima preduzetničkog i društvenog stvaralaštva Republike Srpske.

Ministar Boris Pašalić je ovom prilikom čestitao organizatorima na konferenciji i izjavio da Ministarstvo poljoprivrede Srpske ima izuzetno dobru saradnju sa institucijama iz Republike Srbije, a posebno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i poljoprivrede Republike Srbije.

Ministar Pašalić je istakao da je počastvovan što je dobio nagradu i da će u budućnosti opravdati ovo priznanje. On je naglasio da je potrebno istaći da su i Srbija i Srpska uz sve nedaće koje su nas zadesile u ovoj godini imale uspješnu poljoprivrednu proizvodnju.

Pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i uz podršku Novosadskog i Beogradskog Univerziteta, Media Invent iz Novog Sada punih 20 godina promoviše uspješne privrednike, lokalne zajednice, mala i srednja preduzeća, kompanije, brendove, preduzetničko i društveno stvaralaštvo sa osnovnim zadatkom postaviti uspjeh na pijedestal koji zaslužuje.

„Ne čini kriza čoveka slabim, nego pokazuje njegov duh i njegovu snagu, moto je Konferencije “Srbija i Republika Srpska“ u svetlu projekta “Put ka vrhu”. Pre pet godina zahvaljujući mislećoj i osećajnoj koncepciji, te vrednosnim kriterijumima, “Put ka vrhu” se primio i u Republici Srpskoj”, rekao je Vlado Markanović, direktor Media Inventa iz Novog Sada.

On je istakao da Drina nije granica nego most, koji stvaralački i duhovno povezuje jedinorodni narod, te da to pokazuje i ovaj projekat koji promoviše i unapređuje saradnju, ovaploćuje ideje i vizije i unosi radost.