paketici kolo srpskih sestara.jpg

Dobrotvorno društvo "Kolo srpskih sestara" doniralo je paketiće bebama koje dolaze na be-se-že /BCG/ vakcinu u Bolnicu Trebinje povodom Nikoljdana.

Načelnik Odjeljenja za pedijatriju i neonatologiju Bolnice Trebinje Ljiljana Buha rekla je novinarima da Kolo srpskih sestara, kao i za svakog Svetog Nikolu, donira djeci hospitalizovanoj na ovom odjeljenju prigodne poklone.

"Ove godine, naše Odjeljenje je pretvoreno u kovid, te takva posjeta nije moguća. Odlučili smo da ovaj put, prigodne poklone dobiju bebe koje dolaze na BCG vakcinu", rekla je Buha.

Ona je dodala da je u trebinjskom porodilištu kao i u niz drugih porodilišta u RS, vakcinisanje ovom vakcinom kampanjsko.

"U ampuli je 20 vakcina, otvorena ne može da stoji a mi nažalost dnevno imamo rođenu jednu do dvije bebe, rijetko više", rekla je Buha.

Ona je navela da su u trebinjskom porodilištu ove godine, do danas, rođene 273 bebe i da se nastavlja tendencija pada nataliteta.

Dobrotvorno društvo "Kolo srpskih sestara" uručilo je prigodne poklone i za medicinare koji rade u kovid odjeljenju na pedijatriji.