Darovanje krvi oruzane snage bih.jpg

U Službi za transfuzijsku medicinu Trebinje danas su krv darivali pripadnici 3. pješadijskog „Republika Srpska“ puka Oružanih snaga BiH iz kasarne u Bileći.

U ovoj akciji prikupljena je 31 jedinica krvi.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu Trebinje kaže da je akcija organizovana u dva termina: danas i 10. decembra zbog poštovanja epidemiloških mjera a u vezi sa pojavom virusa KOVID-19.

"Želim da se zahvalim svim dobrovoljnim davaocima krvi pripadnicima OS BiH na darovanim dozama krvi u ovoj akciji, kao i Komandi OS BIH - Garnizon Bileća na odličnoj saradnji. Ova akcija ima poseban značaj, jer je organizovana u vrijeme velike epidemije korona virusom, koja je stvorila određene probleme i u oblasti davalaštva krvi“, istakao je Šarenac.

On je dodao da je ovo je 45. akcija dobrovoljnog davanja krvi, a juče su krv darovali zaposleni u preduzeću "Novoteks" i prikupljeno je osam jedinica krvi.

Do kraja godine planirane su organizovane akcije sa pripadnicima ADDK „Policijska uprava Trebinje“ i sa  ADDK „IAT Svisjalon“.

Pripadnici Oružanih snaga BiH darovali danas krv i u organizovanoj akciji u Službi za transfuzijsku medicinu Nevesinje, gdje je prikupljeno devet jedinica krvi.