Rk leotar lokomotiva.jpg

U zaostaloj utakmici 7. kola Premijer lige BiH RK "Leotar" je u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" pobijedio RK "Lokomotiva" iz Brčkog 34:29 ( 20:14). Trebinjci su zasluženo pobijedili ekipu iz Brčkog jer su tokom cijele utakmice imali prednost.

Domaćin je poveo od samog početka tako da je u petom minutu bilo 3:1, u 17. minutu 12:9. Tada Leotar dodaje gas i u 25. minutu na semaforu je pisalo 20:11 i to je bilo najveće vođstvo u prvom poluvremenu, ali gosti do kraja prvih 30. minuta prave seriju 0:3 i na odmor se otišlo 20:14.

Tokom drugog poluvremena domaćin je održavao prednost tako da je u 48. minutu bilo 28:21. Tada na parket uz Parežanina, Ratkovića, Grka igraju i Veraja, Orbović, V. Kovač. Gosti koriste priliku i smanjuju rezultat tako da je na kraju bilo 34:29.

Najefikasniji kod pobjednika bio je pivot Ratković sa 8 i Bukva sa 7 golova, a kod Brčaka Baraković i Petrović dali su po 8 golova.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić naglasio je da je njegovoj ekipi imperativ bila pobjeda.

"Ostvarena je nova pobjeda i došli smo do novih bodova. Dali smo priliku i mladim igračima", rekao je Tavrić. Ovo je šesta pobjeda Trebinjaca, a osmi poraz gostiju. U narednom kolu Leotar putuje u Bugojno gdje ga dočekuje RK "Iskra".

RK "Leotar": Savović, Veraja, Orbović, Parežanin 1, Milojević 2, Ninković 4, Omerović, Ratković 8, Grk 1, V. Kovač 2, D. Kovač, Tomić 2, Ivanović 5, Inić 2, Bukva 7. Trener: Darko Tavrić.

RK "Lokomotiva": Pajić, Radić, Hercegovac 1, Petrović 8, Letić 2, M. Simić 4, Baraković 8, Milanković, S. Simić 6, Mihajlović, Kaurin, N. Simić. Trener: Goran Šarenac.