Cigarete.jpg

Policijski službenici Policijske stanice Trebinje su juče od lica inicijala B.P. iz Trebinja oduzeli 1.236 paklica cigareta bez akciznih markica, različitih marki i 20 pakovanja po pola kilograma rezanog duvana.

Naime, policijski službenici su vršeći kontrolu saobraćaja u ul. Republike Srpske zaustavili i kontrolisali teretno vozilo marke „Fiat Punto“, kojim je upravljalo lice inicijala B.P. iz Trebinja.

Policijski službenici su vizuelnim pregledom uočili da se u vozilu nalazi određena količina cigareta bez akcizne markice.

Nakon što je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, a na osnovu naredbe za pretres, izvršen je pretres kuće, pomoćnih prostorija, kao i vozila koje navedeno lice koristi, kojom prilikom je ukupno pronađeno i uz potvrdu o privremenom oduzimanju oduzeto 1.236 paklica cigareta različitih marki i 20 pakovanja od po pola kilograma rezanog duvana.

Ukupna vrijednost oduzetih cigareta i duvana se procjenjuje na oko 2.600 KM.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica inicijala B.P. Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena trgovina“.