Rk leotar krivaja.jpg

U 13. kolu Premijer lige BiH RK “Leotar” je u Trebinju pobijedio “Krivaju” iz Zavidovića 36:33 (16:15). Ovo je veoma bitna pobjeda Trebinjaca.

Poveo je domaćin sa 1:0, a gosti su odmah izjednačili. Nakon toga Trebinjci prave seriju od od 3:0, ali gosti to vraćaju tako da je u 12. minutu bilo 5:5. Od tada pa sve do kraja prvog poluvremena igrači Darka Tavrića vode po jedan-dva gola razlike, a gosti ih u stopu prate.

Na odmor se otišlo sa minimalnom razlikom za Leotar od 16:15.

Leotar je prvo poluvrijeme odigrao veoma loše što se vidjelo na licu trenera domaćih koji je svojim igračima u svlačionici ukazao na greške.

Odmah na početku drugih 30. minuta kao da je na parket izašla sasvim druga ekipa i to se osjetilo i na rezultatu. Trebinjci su počeli polako da stiču značajniju prednost tako da u 47. minutu imaju plus četiri - 26:22.

Do kraja utakmice gosti smanjuju u nekoliko navrata do minus dva gola razlike, ali je nakon 60. minuta na semaforu pisalo 36:33.

Nakon utakmice trener Darko Tavrić je naglasio da je Krivaja dobra, iskusna i uigrana ekipa i da s razlogom u dosadašnjem dijelu prvenstva ima sedam pobjeda.

“Čestitam mojim momcima na dobroj igri u drugom poluvremenu. U srijedu igramo protiv Lokomotive i tu utakmicu moramo da pobijedimo”, kategoričan je Tavrić.

Ovom pobjedom Trebinjci imaju skor od pet pobjeda, jednog neriješenog rezultata i šest poraza.

Već u srijedu u Trebinje dolazi ekipa RK “Lokomotive” iz Brčkog sa kojom će Leotar odigrati zaostalu utakmicu 7. kola.

RK „Leotar“: Savović, Veraja, Orbović, Parežanin 6, Milojević 7, Ninković 4, S. Omerović, Ratković, Stojanović, Grk, V. Kovač 2, D. Kovač, Tomić 5, Ivanović 4, Inić 2, Bukva 5. Trener: Darko Tavrić.

RK „Krivaja“: M. Omerović, Velagić, Amitović 6, Bašić 2, Velić, Salkić 1, Mehić 1, Sinanović 2, Alić 2, Faljić 2, J. Omerović 2, Čolaković, Abdurahmanović 11, Mehinagić 3, Džakmić 1, Hadžihasić. Trener: Adnan Džerzić.