Aerodrom trebinje.jpg

Izgradnja aerodroma u Trebinju, projekat koji zajedno realizuju Srbija i Republika Srpska, počeće na proljeće, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović.

- Mi smo već u našem budžetu za sljedeću godinu predvidjeli pet milijardi dinara za taj projekat. Nadamo se da ćemo sljedeće godine krenuti u prve pripreme radove i da ćemo investirati ozbiljnije tokom 2021. kako bi taj projekta pokrenuli i kako bi on dobio svoj zamah – rekao je Momirović nakona sastanka u Vladi Srbije sa ministrom saobraćaja Republike Srpske Ðorđem Popovićem.

Istakao je da će se Vlada Srbije potruditi da realizuje taj projekat i druge investicije koji se zajedno realizuju sa Srpskom, uprkos situaciji sa koronom.

– Plan je da gradnja aerodroma u Trebinju krene početkom drugog kvartala naredne godine odnosno na proljeće – dodao je Momirović.

Planirano je, kako je ranije najavljeno, da prvi avioni sa aerodroma u Trebinju polete krajem 2021. godine, kada bi od Beograda do Trebinja moglo da se stigne za oko 40 minuta