Mirko curic.jpg

Stari-novi gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić poručio je danas nosiocu Liste za pravdu i red Nebojši Vukanoviću da je više dosta njegovog cirkusa i da mu je ovo prvi i posljednji put da je blokirao ulaz u Gradsku upravu.

Ćurić je kazao da svako ima opravo da se ljuti je poražen na izborima, ali da neće dozvoliti da se to odigrava preko njegovih i leđa njegovih stranačkih kolega.

"Ovo su zapisnici da gospodin Vukanović ne govori istinu. Na pojedinim biračkim mjestima CIK je utvrdio da su imali više glasova nego što stvarno jesu", naveo je Ćurić.

On je kazao da je ovakva reakcija opozicije očekivana jer su sami sebe ubijedili u ubjedljivu pobjedu njihovog kandidata za gradonačelnika, a da će Lista za pravdu i red imati osam, a osvojila je četiri mandata.

Govoreći o glasovima mobilnih timova i onih koji su glasali putem pošte, Ćurić je kazao da oni nisu brojani u Trebinju.

"Sva sreća pa su oni brojani direktno u sjedištu CIK-a. To nalažu pravila i ti glasovi nisu brojani u Trebinju. Zamislite kakav bi tek cirkus i galamu pravili da su brojani u Trebinju", naveo je Ćurić.

On je naveo da će SNSD zahtijevati da se prebroje svi glasovi iz Trebinja, jer je vrlo vjerovatno da su sa Liste za pravdu i red pripisivali sebi glasove iako ih nisu osvojili.

Ćurić je zatražio od nadležnih organa da preispitaju sve navode o malverzacijama.

"A to da se neko optužuje da je nešto uradio što nije - neće moći. Dosta je više tih laži", poručio je Ćurić.