ndp trebinje.jpg

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a Trebinje Bojan Šapurić najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv narodnog poslanika Nebojše Vukanovića zbog tvrdnji da NDP u trebinjski parlament ulazi zahvaljujući malverzacijama sa glasovima iz inostranstva.

"Odbacujem optužbe i klevete koje je Vukanović iznio na naš račun i želim da zaštitim sve ljude sa liste, jer niko od nas nije učestvovao u bilo kakvim malverzacijama na izborima", rekao je Šapurić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je NDP u Trebinju, prema zvaničnim rezultatima Centralne izborne komisije BiH, dobio jedan mandat, što je veliki uspjeh za ovu stranku, koja se nakon više od osam godina vraća u parlamentarni život Trebinja, zahvaljujući, kako kaže, mladim ljudima koji su se okupili prije samo dva mjeseca.

"Neću dozvoliti Vukanoviću da moje ime blati u ovome gradu, da stavlja metu na čelo, da izaziva bijes kod građana Trebinja. Neću mu dozvoliti da nam ukrade madat, on nama, a ne mi njemu. On je gubitnik ovih izbora, sa osam najavljenih mandata uzeo je samo četiri. Svim pravnim sredstvima ću se boriti", poručuje Šapurić.

On je dodao da je NDP u inostranstvu dobio 145 glasova, što ih je i odvelo u trebinjski parlament, te da s tim glasovima nema ništa sporno.

"Kada CIK provjeri sve prijave i navode, kada dokažu da nije bilo neregularnosti, ja ću lično podnijeti prijavu protiv Vukanovića", poručio je Šapurić.

Kandidat sa liste NDP-a u Trebinju Zoran Pologoš kaže da je Vukanović iznio mnogo kleveta i laži na račun ove stranke i njega lično.

"Od kada se bavim politikom uvijek sam imao glasova putem pošte. Mnogo mojih prijatelja i rodbine ima pravo glasa putem pošte i oni glasaju za mene. I ostali kandidati sa liste takođe imaju glasače u inostranstvu. Ja ne vidim tu nijedan problem", dodao je Pologoš.

Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Fulurija rekao je da je ova stranka postigla zapažene rezultate u izbornoj jedinici devet, gdje je osvojila osam odborničkih mandata, što je, kako je ocijenio, dobar rezultat.