Abdulah ijazovic.jpg

Prema konačnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija, kandidat Naroda i pravde Abdulah Iljazović osvojio je mandat u Skupštini Brčko distrikta.

Iljazović je osvojio 801 glas ili 31,86 posto, te je tako postao najmlađi izabrani zastupnik u Skupštini Brčko distrikta BiH ikad.

Kandidat NiP-a pažnju javnosti je osvojio nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je prije tri godine bio optužen za dilanje droge.

Nakon objave na stranici "Raja sa biroa", Iljazović se zahvalio na "reklami", a potom je obrazložio da je to očekivao i ranije.

"Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek kada se okruži pravim ljudima može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega", našalio se Iljazović.

Ali, čini se da građanima Brčkog njegova prošlost nije zasmetala.

Iljazović je ranije kazao da ne želi izbjegavati svoju prošlost i gurati stvari pod tepih. 

"Ono što se dešavalo ovih dana je produkt moje greške prije tri godine. U Brčko Distriktu ovo je stara priča, široj javnosti je postala poznata nakon objave na Facebook stranici "Raja sa biroa".  Moj odgovor je bio otvoren i iskren. Moj rezime nije ni blizu idealnog. Ne kažem za sebe da sam dobar. Ali želim biti dobar i želim pokazati da čovjek može koristiti društvu kada se okruži dobrim ljudima i usmjeri svoju energiju za društvenu dobrobit", kazao je Iljazović ranije za "Avaz".

Ubrzo nakon toga njegovo ime je ponovo završilo u medijima, ovog puta jer je prijavio pokušaj krađe glasova, nakon čega je Centar za istraživačko novinarstvo razotkrio mrežu trgovaca glasovima u Brčkom.

Federalni mediji prenose da je Iljazović prihvatio igru u kojoj će organizatori trgovine glasovima upasti u policijsku klopku, a sve je rezultiralo hapšenjem organizatora trgovine.