Rodoljub draskovic.jpg

Predsjednik kompanije "Svislajon" Rodoljub Drašković poručio je da akcije koje ovaj koncern ima u Industriji alata /IAT/ poklanja radnicima jer su oni najzaslužniji za opstan ove fabrike koja će iduće gidine obilježiti 70. godina rada.

Drašković je, u odgovoru Sindikatu IAT-a, naveo da se najiskrenije zahvaljuje radnicima na profesionalnom radu u IAT-u, jer bez njih ne bi uspio da opljačkani IAT podigne i izvuče iz ponora.

"Režim je sa upravom i rukovodstvom koje su oni postavljali u kontinuitetu pljačkao IAT. Mojim dolaskom stavio sam tačku na pljačku", naveo je Drašković.

On je istakao da ugovor o privatizaciji koji je trebao da bude zatvoren prije osam godina, zlom namjerom nije zatvoren, iako je kupac državnog kapitala (Svislajon) izvršio sve svoje obaveze, očuvao djelatnost, izvršio investiciona ulaganja, očuvao i otvorio nova radna mjesta kako u mašinskoj, tako i u prehrambenoj industriji, trgovini i turizmu.

"Namjerno nisu zatvorili privatizacioni Ugovor i danas drže pod hipotekom cjelokupnu imovinu IAT-a, sa jednim ciljem - da reketiraju IAT. Lično smatram da je ugovor o privatizaciji ništavan, a da su naslijeđene obaveze IAT-a iz perioda dok je aktuelni režim upravljao njime morale biti otpisane po svim ugovornim i zakonskim osnovima", istakao je Drašković.

Prema njegovim riječima, svjestan je činjenice da će radnici braniti i odbraniti IAT svim sredstvima, kao što smo ga branili i svih ovih 14 godina, vjerujući da će od njega lično i od Poslovnog sistema "Svislajon" imati punu podršku.

Naredne godine IAT slavi jubilej, 70 godina uspješnog rada. Gradili ste sebe, Trebinje i društvo i na to svi treba da budemo ponosni. Moja je ljudska i moralna obaveza da iskažem iskreno poštovanje vama i svim prethodnim generacijama za vaš jubilej. Poklonjene akcije su vam nagrada za 70. rođendan, u znak poštovanja prema prethodnim generacijama koje su svoje djelo urgradili u temelje IAT-a", kazao je Drašković u odgovoru Sindikatu IAT-a.