hotel platani.jpg

Ugostiteljsko-turistički sektor u Trebinju osjeća velike ekonomske posljedice pandemije virusa korona, a pojedini ugostiteljsko-smještajni objekti već su stavili ključ u bravu i ponovno otvaranje najavljuju tek za proljeće.

Kafu više ne možete popiti u "Bijelim platanima" u samom centru grada. Pandemija je zatvorila jedno od najpopularnijih ugostiteljsko-smještajnih mjesta u gradu, koga nisu zaobilazile ni brojne poznate ličnosti iz cijelog svijeta.

Privremeni ključ u bravi, prema dostupnim informacijama, trajaće do 1. marta 2021. godine.

Na Birou će završiti 17 radnika.

U hotelu "Nar" ne planiraju da zatvaraju objekat i to, kako kažu, isključivo zbog imidža koji imaju.

"Riječ je o velikoj kompaniji i samo iz tog razloga ne planiramo da zatvorimo hotel. Gubici su sve veći, pa smo i broj radnika morali da smanjimo", kaže nam PR kompanije Milica Nosović.

Vlasnik hostela "Red door" Sveto Stanić navodi da su već zavorili restoranski dio, a da je u toku i preseljenja samog hostela na novu lokaciju.

"Za smještajni dio hostela se još uvijek premišljamo da li ćemo ga otvoriti nakon što završimo selidbu u centar grada", naveo je Stanić.

Kaže da su morali da otpuste dva radnika, jer posla nije bilo.

Stanić nam pojašnjava da pivnica "Humsko" u Starom gradu, čiji je takođe vlasnik, nastavlja sa radom.

Preduzetnici, te vlasnici malih i srednjih preduzeća kažu da će i bez zvaničnog zatvaranja morati da obustave svoj rad, jer je kupaca i korisnika usluga sve manje.

"Grad i država treba da reaguju. Bojim se kako ćemo pregurati do proljeća, a nije u pitanju mali broj radnika", kaže nam jedan preduzetnik iz Trebinja.